top of page
d7b6477d-58ba-48b4-896f-90fd3506cb4b.jpg

"Ik wilde weer terug naar het begin.

Koken op

open vuur

met verbrande randen

aan je

groenten."

Wild Brood ging op pad...

Lang werd er gezocht naar de perfecte locaties.

Emmie: "Ik heb maandenlang gezocht naar een paar locaties welke zo'n schitterend verhaal hadden dat ik niet begreep waarom ze zo onbekend waren."

​In het Gooi ligt veel historie van rond 1800. Veel landgoederen zijn verloren gegaan of zijn inmiddels in het bezit van bedrijven. Deze bedrijven hebben de buitenkant in stand gehouden, maar vanbinnen is het een gewoon gebouw. Dat is niet waar Emmie naar op zoek is: “Deze zijn vaak helemaal gemoderniseerd en dicht gepleisterd. Alle oude elementen zijn vergaan, bomen zijn massaal gekapt. Waar ik naar zoek ga zijn gebieden waar opnieuw een functie is gegeven aan een oude historie. Waar nog duidelijk te zien is wat het vroeger was.”

 

Wie is Wildbrood?

Wilbrood is voor oprichtster EmmieWolting de missende schakel in de Festival en restaurant wereld. Het combineert de laidback sfeer van fesivals met een  tintje van verfijning. Catering 2.0

Met Wild Brood organiseeert Emmie diners op bijzondere locaties in het Gooi. Op landgoederen,boerderijen, in kerken, leegstaande en vervallen huizen en op weilanden, loodsen en bos: alle locaties hebben een verhaal.

Dit kan een door WIldbrood georganiseert event zijn maar het kan ook een aanvraag van buitenaf zijn voor een borrel, bedrijfslunch of zelfs een huwelijks aanzoek

Wilde planten, op open vuur koken & eten met je handen.
Emmie: "Ik ergerde me aan dat stijve gedoe in restaurants. Als dertiger en veertiger heb je bar weinig tijd. Kids, baan en huis: ze slokken je helemaal op. Wanneer ik dan uit eten ga, wil ik ook iets meemaken. Een beetje anders, festival sfeer, laid back. Het liefst buiten met uitzicht op een stuk land. Dat is helaas bijna niet te vinden. Als het er was, dan was het helemaal stijf en ingekaderd, of serveerden ze heel slecht eten… Vreselijk. Ik wilde weer terug naar het begin. Koken op open vuur, verbrande randen aan je groenten, grote stukken vlees aan tafel gesneden."

​"Met je handen eten, salades in schalen en krachtige soepen. Dat soort dingen.”

Een mediterraans, gipsy sfeertje moest het worden volgens  Emmie. Lange tafels in een veld of in een schuur met mooie gerechten en aangevuld met prachtige wijnen, het liefst uit Holland zelf.

Emmie ziet het ook al helemaal voor zich: "Alsof je uitgenodigd bent op een feest van een vriend, maar zijn familie ken je helemaal niet. Laat die familie nu lekker groot zijn. Oma en moeder koken de sterren van de hemel en grote schalen met pasta’s, salades en soepen komen voorbij. De lucht vult zich met de geur van houtvuur en mooie stukken gebraad. De tafel is versierd met allemaal borden met verschillende patronen, wilde bloemen die in vazen de ruimte aankleden en oom speelt een stukje op de gitaar. Dat is Wild Brood. Wij zijn je nieuwe familie”

thumbnail_C6385EB0-A77B-4CA7-A724-5E42C5

Deze locatie verklap ik..

Wie gaat er koken?

Emmie is zelf kok en staat het liefst zelf in de keuken.

"Dit is zoveel meer dan koken in een keuken. Het koken in de buitenlucht, in een bunker of oude schuur en zelf je keuken bouwen, dat is echt geweldig!

We vertellen het verhaal van een plek en de bijbehorende historie. Hierin werken we samen met koks die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld de botanische kant of juist meer verstand hebben van vlees. Ik zelf vind dan weer een uitdaging om de kennis van elkaar te gebruiken en hier een nieuw gerecht van te maken."

​De verhalen van de locaties zijn mijn grootste inspiratiebron voor het opzetten van een menu. Elke plek krijgt een eigen menu. Het kan dus zijn dat je op een akker met graan komt te zitten. Reken maar dat we dan wild en graanjenever op het menu hebben staan. Een ander voorbeeld is wanneer we in de wijngaard dineren: dan werken we weer met de ranken, bladeren en wijnen. Roken op oude ranken geeft een geweldige smaak."

a0e0c59052819241e8a10a05bc18ac6b.jpg
bottom of page