top of page

POP UP restaurant "Tussen de ranken" Zonnestraal

Wat begon als een leuke try out op Wijngaard Zonnestraal Hilversum, werd na 2 avonden heerlijk eten en een topsfeertje gelijk omgezet naar iets dat vaker moest gebeuren.


Afgelopen Oktober was het zover.. Wildbrood strijkte neer op Wijngaard Zonnestraal. Tussen de ranken en druiven die tijdens het diner geoogst werden, zaten zon 30 gasten in een warme tent met dekentjes en houtvuur te genieten van al het lekkers wat loopt en groeit op de wijngaard.


"Ik heb dit jaar mijn baan opgezegd en ben nu de wijnboer van de ranken." Verteld de 50 jarige man me. Net onder zijn overhemd prijkt een mooie tatoo. Niet iets wat je in eerste instantie verwacht bij een wijnboer. Maar iets wat een gelukkig statement maakt van zijn nieuwe leven. Naast deze man staat een mega team aan super enthousiaste vrijwilligers welke in een app groep met elkaar wekelijks afspreken wat er gedaan moet worden. En dat is aanstekelijk. Ook al regent het, is het koud, iedereen komt die kan helpen. Met zere rug, rolator of jonge benen, ze zijn er.


Na de eerste dag van het diner sta ik met Rob de strobalen wat te verplaatsen en vertellen we beide enthousiast over de avond ervoor. Wie er waren en wat ze ervan vonden. En alsof het zo moet zijn, zouden we het beiden enorm prettig vinden als Wildbrood iets vastigs krijgt. "Ik ben het gesleep met spullen soms zo zat.. Ik verlang echt naar een vaste plek." Rob zijn ogen worden blij "Ik wou het je al vragen maar ik weet niet hoe druk je het hebt? Want ik zou het geweldig vinden als je hier zou komen zitten voor meerdere momenten per jaar." En we gaan los in wat we voor ogen hebben."Laten we eerst eens beginnen met een aantal data. Kijken of we die vol kunnen krijgen. Het zou leuk zijn als we ook om die data heen groepen kunnen ontvangen." En zo geschiede. Mijn creatieve brein begint heerlijk te draaien en al snel stonden de data klaar. We gaan werken met alles wat de wijngaard biedt en dat is per maand verschillend. Dus per maand is er ook een ander thema .We koken met zoveel mogelijk onderdelen van de wijngaard of van zonnestraal het landgoed. Landgoed Zonnestraal kent een hele rijke en bijzondere geschiedenis waar veel mensen nog een verhaal hebben liggen.

April "Caveman"


We koken live op hout. Dat is natuurlijk onze stijl, maar deze edities breiden we dit wat meer uit. Gerookte kwartel boven het houtvuur, groenten en een mooi stuk vlees garen we in een kuil, en we eindigen samen aan het vuur met een passend dessert.


Mei "Op de kolen"

Niet alleen in de grond maar ook op de kolen. vlees garen in de kolen, groentes poffen, aioli van gepofte knoflook maar ook fermentatie processen. Kombucha van wijn, gefermenteerde groenten, en wildplukken uit de natuur.

Juni "Frankrijk"

Staat natuurlijk bekend om kaas en wijn, witte lakens met veldboeketten, lavendel, chansons, idyllische stadjes met brocante markten, tartetartin maar ook oesters en champagne, de gouden eeuw, deftige huizen en chique eten. En wat gaan wij hier allemaal mee doen? Maak het mee...


Juli "Italië" Deze maand doen we niet 2 maar 3 weekenden, in de italiaanse stijl. Lange tafels, nona's pasta, heerlijke broden, bistek florentine, vis op houtvuur, canoli.... oh!! canoli!! pizza, kruidige sauzen, buratta met steaktomaat en zelfgemaakte pestos.. hebben we nu zo al een menu bedacht?


Tickets kosten €98 pp incl 1 fles wijn naar keuze van de wijngaard zelf. Wil je graag met een groep de locatie prive boeken? Van 20 tot 40 personen open wij onze deuren voor groepen.

Comments


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page