top of page

Wijngaard diner "Le Primeur" 14 &15 oktober

Aan de rand van Hilversum op landgoed Zonnestraal vind je Wijngaard Zonnestraal. 14 & 15 oktober is het zover, de lancering van de eerste wijnen van 2022. En dat luiden we in met een primeur: het wijngaard diner.

Waarom zou je wijn van ver halen als je in 't Gooi ook gewoon een flesje van eigen bodem kan scoren? Wat ooit begon als een klein project van de wijlen eigenaar, is nu door een stel vrienden en gelijkgestemden voortgezet met een hele serieuze maar bevlogen manier. Wij gaan die wijn even op de kaart zetten.

En eerlijk is eerlijk, op Nederlandse bodem wijnranken telen is niet altijd makkelijk. De grond is zuur, het klimaat valt niet altijd mee en dan nog maar de vraag of het geen bocht wordt. Bocht hebben we al genoeg gemaakt in Nederland vond deze groep. Nu gaan we maar eens even serieus een goede wijn maken.


Deskundigen kwamen erbij kijken, experts en geleerden. Wanneer oogst je? Alles draait om het juiste moment... Ga je te vroeg is je druif te zuur, ga je te laat dan heb je kans dat de helft van je oogst wegrot.. zeker hier in Nederland. Timing is alles. Welke druiven? Je moet een hoop mazzel hebben op het juiste weer dat je druiven goed groeien en er niet ook nog eens hordes met vogels en dieren voorbij komen om je oogst te stelen. Jep. Dat glas wijn bekijk je nu wel met andere ogen!


Maar dat weerhield Zonnestraal er niet van om door te zetten en dit jaar met de perfecte timing niet 1 maar 2 soorten wijn te lanceren! Een witte en een rode!Nou, daar wil je bij zijn toch?

We zijn van WIldbrood ook al een aantal jaren bezig met deze locatie want er zitten nogal wat haken en ogen aan. Voorheen was er geen tent mocht het weer koud worden of regenachtig. Dat is ook allemaal opgelost. Heaters, tent, goede wijn en natuurlijk ook nog onwijs lekker eten!


KLeed je wel een beetje warm want we gaan dit wel in Oktober organiseren wat natuurlijk niet heel warm is. Dus thermo ondergoed en skipak aan, handschoenen en shawlen. We beginnen daarom ook wat vroeger zodat je niet helemaal doodvriest.


Maar ook daar hebben we een oplossing voor, je krijgt namelijk bij het diner van beide wijnen een fles! Dus gewoon goed doordrinken en alles komt goed.


Wij gaan ondertussen gewoon vooral bezig met een donderslekker menu waarin we alles wat op het landgoed groeit bloeit en loopt meenemen.


Kortom, een geweldig gaaf diner en moment ( soort decadent en ruig asperge diner met dekens en vuren en gewoon lekker eten) wat hopelijk elk jaar terug gaat komen.

Tickets zijn overigens geen reserveringen maar echt je plek op het event. Dat houdt dus in dat wanneer je eenmaal je ticket gekocht hebt, je niet meer kan annuleren. Je kan uiteraard wel aan iemand anders je ticket geven.


Allergieen en fobieen? Tja, we zijn buiten aan het koken en dat houdt in dat we geen aparte keuken hebben om dingen apart hermetisch te bereiden. Daarom is ons concept niet geschikt voor mensen met voorkeuren voor dingen die ze wel of niet willen of kunnen eten. We werken met 1 menu. Als je vega bent hebben we wel een apart menu waarin we vooral koken met groenten maar ook hierin is er voor sporen geen garantie.
Wat & hoe

  • Wijngaard Zonnestraal Rading 105 in Loosdrecht

  • 14&15 oktober aanvang 17.00 (welkom & rondleiding) 18.00 aan tafel

  • Prijs €89,- pp incl 2 flessen wijn van Wijngaard Zonnestraal.

  • Neem warme kleding mee!

  • max aantal gasten per avond :30


TICKETS

Tickets zijn €89 pp incl 2 flessen wijn van de wijngaard.


 

Vragen?

Ben je vega? Mail ons even op info@wildbrood.nl

Deze avond is niet geschikt voor vegan of spoor allergieeën.


Andere vragen? Mail ons op info@wildbrood.nl
Comments


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page