top of page

Diner Oerboer Willem 14, 15 & 16 april

Onze aanschuifdiner tour, begint dit jaar bij Oerboer Willem, een bijzondere boer uit Blaricum.Al zon 4 jaar kom ik bij Willem op de boerderij en doen we samen altijd ff een bakkie thee. "Euh.. niet van die vieze gruis thee in zo'n zakje, maar losse thee." Ik hoor het hem nog zeggen de eerste keer dat ik bij hem aan tafel schuif op de deel. Ik parkeer mijn bus op zijn erf en word begroet door Bente. Bente is een prachtige hond, maar tis ook echt een boerderij hond. Hij laat je wel even blaffend weten dat hij de baas is hier. Zoals het hoort. Waar Willem nou precies vandaan komt weet ik eigenlijk niet maar hij is door een loting om de boerderij te pachten uitgeloot samen met een vriend van hem. Alleen de samenwerking verliep

niet zoals plan en Willem doet nu de boerderij alleen. Nou ja, alleen...

De pluktuin

Om zijn boerderij scharrelen niet alleen dieren, maar ook mensen. Het is een aanloop van mensen met verhalen en plannen. Sommige plannen blijven enkel aan de keuken tafel, andere plannen worden doorgezet en zijn ook echt iets geworden. Zoals bijvoorbeeld "De pluktuin" Ieder jaar wordt deze tuin mooier en groter. Je kan er voor €10 zelf met een schaartje lopen om te plukken. Dan doe je na afloop je geld in een bakje en kan je de bloemen meenemen.


Plannen zijn er altijd. Ik zelf had ook graag wat meer willen doen op de boerderij en wellicht dat dit nu corona over is weer komt. Een maandelijkse avond of middag in de pluktuin of op de deel, of een theemiddag op zondag, er kan veel! Wie weet.De koeien

Willem is ook druk met zijn prachtige koeien. Daar heeft hij ook af en toe vlees van. Kan je zo bij hem kopen. Biologisch rundvlees. Ook tijdens onze diners koken wij hier mee. Ik heb er ook ooit eens suddervleeskroketten van gemaakt. Heerlijk! Ben trouwens gek op het maken van kroketten. Zo simpel!


Ik zal binnenkort wel eens een receptje plaatsen van mijn "Cromesque" een gulden middenweg tussen de kroket en de bitterbal.
Het aanschuifdiner


En wat gaan wij 14, 15 & 16 april doen bij Oerboer Willem?

Net als vanouds! Bij de diners van deze locatie


staat bourgondisch centraal.

Een familie- achtige sfeer waar we naast fantastisch eten ook willen dat jij het naar de zin hebt. Je wordt bij binnenkomst door ons onthaald en je mag aanschuiven aan de tafel waar ook alle andere gasten zitten. Sfeervol en intiem snuif je de boeren lucht op van de strobalen en kan je genieten van de prachtig gedekte tafel. Schenk jezelf een drankje in, zet je fles op tafel en breek het heerlijke brood. Zelfgemaakte smeersels, broden en kazen. Als de eerste flessen leeg zijn, merken je dat de sfeer verbroederd. Verhalen komen los, mensen raken in gesprek, er wordt gewisseld van plek, alles kan! Als het even rustig in de keuken is, pak ik ook nog wel eens de microfoon om een lied te zingen. Er wordt getoost op het leven en de sfeer wordt warm.

Dat is het gevoel van WIldbrood. Je komt als gast, en je gaat als vriend.
Wil jij ook een avond mee? Boek dan hier je ticket voor een plek. Het leuke aan deze avond is dat je je eigen drankjes mag meenemen. We hebben natuurlijk ook wijnen, deze verkopen we voor €17,50 per fles. Rood wit of rose.


Comments


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page