top of page

Secret location Diner 5&6 mei Hilversum

Met sommige locaties moeten we veel geduld hebben. De locatie voor deze datum is daarom ook wel even een lange adem geweest maar hij is dan eindelijk daar!

Al geruime tijd volg ik deze bijzondere kunstenaar op instagram. Hij zat toendertijd op de werf in hilversum, dus wellicht na het lezen van dit stuk weet je wie het is. Zijn werk is heel uniek, maar ja, dat heeft elke kunstenaar wel. Geen 13 in een dozijn. Toen ik vorig jaar las dat hij een andere ruimte kreeg van de gemeente, wou ik gelijk komen kijken! Zo enthousiast als ik ben, had ik gelijk al plannen om daar vaker diners te organiseren. Maar, het mocht nog even niet. "Misschien in de toekomst.. Vraag me in juni ofzo maar eens weer.." Ik bleef netjes wachten.. Tot ik eindelijk langs mocht komen op de locatie. Onder de rook van Hilversum vlakbij het landgoed waar de zon altijd schijnt, moest ik even bellen als ik voor het hek stond. Daar stond hij dan... We zwaaiden, hij deed het hek open en vertelde mij dat ik door mocht rijden naar de tweede loods. Overal woekerde er onkruid en bramen en stonden her en der oude auto's geparkeerd.

"We zijn bezig met het dak te maken, want dat lekt. Dus de aankomende tijd hoop ik op mooi weer zodat we het zo snel mogelijk kunnen vol leggen met dakleer." Als handeltje had hij dit weer ergens op de kop getikt. We lopen rustig richting zijn loods en ik word verteld dat de loodsen gebruikt zijn als opslag voor defensie voor de koude oorlog. Eigenlijk nooit echt gebruikt.. Her en der op het terrein staan nog plofhuisjes waar de munitie in bewaard bleef. Net voor de werkruimte van de kunstenaar, loopt een andere man op leeftijd wat te rommelen. Ik zie prachtige vuurhaarden en bbq's buiten staan en raak met de man aan de praat. Hij heeft iets met ramen, kozijnen en staal. Hij wijst achter me naar een klein kasje wat lijkt op een mini kerkje. Ik ben verbijsterd naar de energie die deze groep mannen heeft gebouwd. Overal waar ik kijk, vloeit de energie van creativiteit over het terrein. Ik loop via zijn ingang mee naar binnen in de 80 jaar oude loods en vind een soort pakhuis van bijzondere dingen..

Overal prachtige deuren en kozijnen, een zacht radiootje wat aan staat en dan staat er zo ineens een schuurtje van verroeste golfplaten. Binnen vol met opgezette dieren, schilderen, schedels, flessen drank met kaarsen erin en een voorkant van een oldtimer boven de deur. "Opruimen is niet mn beste kant hoor! ' Verteld hij me.. Ik smul van alle hoekjes en spullen. We lopen verder en de kunstenaar verteld me van zijn ludieke bar. "Je komt via de ijskast naar binnen en dan kom je in een klein barretje als in de koude oorlog. Dan kan je via het kabinet weer naar buiten." In het kleine barretje staat een heel oud kastje en natuurlijk ook een hert aan de muur. In mijn hoofd ruik ik de cognac en de sigaren al. Het leeft. "Wat gaan we doen Em?" Ik vertel over mijn idee voor aanschuifdiners en hij raakt enthousiast. "Laten we het gewoon eens proberen. En dan met een artistieke twist erbij. Bon vivant"

En dat wordt het dus ook. Op deze bijzondere plek met bevrijdingsdag eten, het is zo een passend plaatje bij deze plek.


Ook al kan ik je hier niet vertellen waar we zitten, ik hoop dat ik je zo een beetje een idee heb kunnen geven wat voor locatie het is. Ook hier mag je je eigen drankjes meenemen en betaal je via een ticket vooraf.

24 uur voor aanvang vragen wij je "Adres" te appen naar 0648741089 en wij zullen dan zorgen dat je de locatie met instructies zult ontvangen.


Wat we gaan eten is nog een verrassing maar neem gerust contact met ons op voor vragen hierover.PS de reden dat we hier dineren is om kunst en diner samen te brengen. We zullen ook aan tafel het verhaal van de kunstenaars en de plek vertellen. Ook steunen we de stichting van deze locatie met een bijdrage zodat zij de prachtplek verder kunnen uitbreiden tot iets heel bijzonders.

Comments


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page